Διαδρομή προς το χωριό Σέρβου - Slideshow          ΧΔ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

on Δημοσίευση σχολίου

Οικολογικό ατόπημα στην Ηραία

{Αναδημοσίευση από το site Arcadians.gr}

Η αρχική μου σκέψη ήταν να κάνω μία επιστολή προς τον Δήμο Ηραίας και να την κοινοποιήσω στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Διεύθυνση Δασών), στο Δασαρχείο Βυτίνας, στον Φυσιολατρικό Όμιλο «η Γκούρα», στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, στις τοπικές εφημερίδες, σε οικολογικές και κυνηγετικές οργανώσεις κ.α. Όμως, σκεφτόμενος "ωριμότερα", προτίμησα να σιωπήσω για άλλη μία φορά, εν δυνάμει συνένοχος κι εγώ στο έγκλημα που συντελείται συστηματικά στο πολυπόθητο φαράγγι της Γκούρας του Δήμου Ηραίας στο 95% και του Δήμου Τροπαίων στο υπόλοιπο 5%.

Από ποιους συντελείται το έγκλημα; Μα φυσικά από τοπικούς φορείς. Από τον Δήμο πρώτα και κύρια και κατά δεύτερο λόγο από τον Όμιλο της Γκούρας που φέρει και τον βαρύγδουπο τίτλο «φυσιολατρικός».
Πριν ένα περίπου χρόνο, ο Δήμος άνοιξε δρόμο στη φαραγγιά για να περπατήσει ο Όμιλος και οι φίλοι του. Σήμερα, πάλι ο Δήμος με μηχανάκια κόβει ιτιές, πλατάνια, λυγιές και άλλα δέντρα της φαραγγιάς για να διαβούν ατσαλάκωτοι οι φίλοι μας πεζοπόροι φυσιολάτρες του Ομίλου.
Με λίγα λόγια, ένας φυσιολατρικός Όμιλος στο πέρασμα του για την αναψυχή των φίλων και μελών του επιφέρει ολική οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Γκούρας.
Άραγε, πως νομιμοποιείται ο Δήμος Ηραίας να κόβει σε παρθένο τόπο δέντρα; Από πού αντλεί τέτοια δύναμη; Ποιος του την έδωσε; Και ο Όμιλος; Τι σόι φυσιολατρικός πεζοπορικός σύλλογος είναι που στις εξορμήσεις του από τον Αρτοζίνο προς τη φαραγγιά απαιτεί να υπάρχει ασφαλής χώρος, αποψιλωμένος από δέντρα για να πεζοπορήσει;
Θα ‘λεγα να σοβαρευτείτε στον Δήμο και να μην καταστρέφετε ότι η Φύση με κόπο έφτιαξε.
Και εσείς του Ομίλου, αν δεν είστε ικανοί να πεζοπορήσετε στα όμορφα μονοπάτια της Ηραίας και της Γκούρας, ασχοληθείτε με άλλα πράγματα. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να καταστρέφετε στο όνομα μίας βόλτας σας στο βουνό. Αν αγαπάτε τη Φύση, συντηρείστε τα παλιά μονοπάτια με το διάβα σας, και όχι με μπουλντόζες και αλυσοπρίονα.

Με κάθε εκτίμηση προς τα οράματα σας

Βασίλης Αναστασόπουλος

Share/Bookmark

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αρτοζήνος το μυθικό βουνό




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία