Διαδρομή προς το χωριό Σέρβου - Slideshow          ΧΔ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

on Δημοσίευση σχολίου

Υιοθεσίες Σερβαίων

Αναδημοσίευση
Πηγή: Site του χωριού Ψάρι Γορτυνίας
 
Υιοθεσίες Σερβαίων ...


20.02.12
Το Δικαστήριον των εν Τριπόλει Πρωτοδικών, συνεπεία αιτήσεως περί υίοθεσίας του Νικολάου Χρ. Φίλη και της συζύγου αυτού Άννης, δια της υπ’ αριθμόν 769 της 15ης Μαϊου Ε.Ε αποφάσεώς του, εκήρυξε θετούς υιούς των αιτούντων τους Ιωάννην Α. Φίλην και Δημήτριον Γ. Λίτσαν κατοίκους Σέρβου.

Τρίπολις την 15ην Ιουνίου 1886

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Γιώργος Λαδόπουλος

=====================
Σημείωση δική μου: Δεν γνωρίζω αν σήμερα απαντώνται τα επίθετα Φίλης και Λίτσας στου Σέρβου. Απαντώνται σίγουρα όμως στα χωριά Ζάτουνα, Ράφτη, Αγάλω.
Βασίλης Κ. Αναστασόπουλος
-------- 
Σημείωση δική μας:
Ευχαριστούμε πολύ τον αγαπητό συμπατριώτη και φίλο Βασίλη για τη δημοσίευση αυτού του παλαιού εγγράφου, το οποίο εντόπισε στην τότε εκδιδόμενη τοπική εφημερίδα με το όνομα «ΑΡΚΑΔΙΑ».
(Βλέπε το ανωτέρω αναφερόμενο αρχείο PDF)
Στο άρθρο που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα servou.gr με τίτλο Οι ρίζες των Σερβαίων  αναφέρεται ότι υπήρξαν Σερβαίοι με το Επώνυμο Φίληδες και στην τηλεφωνική Ατζέντα των Σερβαίων βλέπουμε ότι υπάρχουν καταχωρήσεις με το Επώνυμο Λίτσα.
'Εχουμε τη γνώμη ότι αυτά τα στοιχεία θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για  κάποιους συμπατριώτες μας που ψάχνουν στοιχεία για τα σόια και τα γενεαλογικά δένδρα καθώς και εκείνους που ασχολούνται με την Ιστορία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.


Share/Bookmark

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αρτοζήνος το μυθικό βουνό




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία