Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

on Δημοσίευση σχολίου

Taj Mahal - Πανοραμική φωτογραφία 360º

Το Τατζ Μαχάλ (Taj Mahal) θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως, και το μέγιστο της ινδομογγολικής αρχιτεκτονικής, το οποίο και περιλαμβάνεται στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το Τατζ Μαχάλ είναι ένα κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Ινδία, κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Μογγόλος Αυτοκράτορας (Σάχης) Τζαχάν προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού.
Για την ανέγερσή του, που έγινε σε σχέδια ομάδας αρχιτεκτόνων από την Ινδία, το σημερινό Πακιστάν και άλλα μέρη της Ασίας, απασχολήθηκαν 20.000 εργάτες που ξεκίνησαν το 1632 δουλεύοντας καθημερινά, για να το ολοκληρώσουν το 1649. Πλην όμως για να ολοκληρωθούν όλα τα κτίσματα του συγκροτήματος χρειάστηκαν 22 χρόνια.
Πηγή: wikipedia.org/

Θέα από την οροφή του Μαυσωλείου Taj Mahal - Πανοραμική φωτογραφία 360º


Για να κινηθείτε προς κάποια κατεύθυνση της φωτογραφίας: ΚΛΙΚ και σύρατε προς την κατεύθυνση αυτή.
ZOOM IN/OUT με τη χρήση των εικονιδίων (+) (-) Για επισκόπιση σε «ΠΛήρη Οθόνη» κλικ στο σχετικό εικονίδιο με τα 4 βέλη.Share/Bookmark

Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

on Δημοσίευση σχολίου

Video - 天路(重整版)cover yuanyuan88 园园 HD 西藏风景摄影


Η γλώσσα της μουσικής και των εικόνων είναι παγκόσμια, Κινέζικο τραγούδι.

Share/Bookmark

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

on Δημοσίευση σχολίου

Αρχαία Αίγυπτος, Τάφος του Ραμσή του IV - Πανοραμική φωτογραφία 360º

Η Κοιλάδα των Βασιλέων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Αρχαίας Αιγύπτου καθώς φιλοξενεί πάνω από 60 τάφους φαραώ.
Ο τάφος του Ραμσή IV είναι ένας από τους καλύτερα διατηρημένους.


Τοιχογραφίες από τη σαρκοφάγο του Ραμσή IV - Πανοραμική φωτογραφία 360º


Για να κινηθείτε προς κάποια κατεύθυνση της φωτογραφίας: ΚΛΙΚ και σύρατε προς την κατεύθυνση αυτή.
ZOOM IN/OUT με τη χρήση των εικονιδίων (+) (-) Για επισκόπιση σε «ΠΛήρη Οθόνη» κλικ στο σχετικό εικονίδιο με τα 4 βέλη.Share/Bookmark

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

on Δημοσίευση σχολίου

Σερβαίοι αγωνιστές του 1821


Εις μνήμην εκείνων
Η πρόταση του ιστολογίου μας, είναι να κατατεθούν «εικονικά στεφάνια» με την ευκαιρία της εθνικής εορτής.
Είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά εκείνοι που οργανώνουν τις εκδηλώσεις των «επισήμων»
αφού και αποδίδουν την πρέπουσα τιμή στους αγωνιστές και δεν συνεπάγονται περαιτέρω επιβαρύνσεις στον 'Ελληνα φορολογούμενο, που τώρα τον έχουν υποχρεώσει να υπερβεί τα όριά του...Share/Bookmark

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

on Δημοσίευση σχολίου

Ο γάμος - Λαογραφία και παράδοση

Αναδημοσίευση
Πηγή: Ιστοσελίδα www.dimitsana.net

Κι ενώ τα χρόνια περνούν και παίρνουν μαζί τους έθιμα, συνήθειες, αξίες, ένας θεσμός παραμένει αναλλοίωτος στο νου και την καρδιά των ανθρώπων, ο γάμος, που αποτελεί στόχο ιερό και θεωρείται σταθμός στη ζωή του ανθρώπου, γεγονός σημαντικό για όλους, τόσο για τους ίδιους τους νέους και την οικογένειά τους, όσο και για την τοπική κοινωνία στην οποία είναι ενταγμένοι χαρά μεγάλη, γιατί η προκοπή κι η κοινωνική αναγνώριση είναι έννοιες συνδεδεμένες με τον έγγαμο βίο. Ευλογία θεωρείται ο γάμος, αφού προορισμός του ανθρώπου είναι να συνεχίσει τη γενιά του. Μια τέτοια στιγμή δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από τραγούδι και χορό και ποικίλα έθιμα που την καθιστούν ξεχωριστή, μοναδική.

Share/Bookmark

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρθρα τυχαίας επιλογής

Αρτοζήνος το μυθικό βουνό

Προσφάτως αναρτηθέντα