Διαδρομή προς το χωριό Σέρβου - Slideshow          ΧΔ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

on Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια επί των σχολίων της ιστοσελίδας του Δήμου Γορτυνίας

Σχόλια επί των σχολίων ? "Ποιός Θανάσης ? "
Είδατε εσείς δημοσιευμένο κάποιο σχόλιο στην ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας ?
Εμείς δεν είδαμε και αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και θελήσαμε να κάνουμε ένα σχόλιο για να έχουμε κάποια υπεύθυνη πληροφόρηση για το κόστος των εκδηλώσεων που έγιναν το φετεινό καλοκαίρι στη Γορτυνία, που κατά τη γραφή και την ορολογία του Δήμου βαπτίστηκε και λέγεται "Πολιτιστικό Καλοκαίρι".
Ταυτόχρονα κάναμε και μια πρόταση για να γράφεται στον τίτλο των αποφάσεων που δημοσιεύονται στο πρόγραμμα της Διαύγειας και τα ποσά, γιατί παρατηρήσαμε ότι σε άλλες αποφάσεις γράφεται και σε άλλες όχι.

Το κείμενο του σχολίου μας αυτού ήταν το εξής:


'Οπως και εσείς θα παρατηρήσετε με το ανωτέρω κείμενο δεν ζητάμε τίποτε περίεργο ή ακαταλαβίστικο αλλά μόνο την πληροφόρηση την οποία δικαιούμαστε και την οποία ο Δήμος υποχρεούται να παρέχει.
Η πρότασή μας για την αναγραφή και του ποσού στον τίτλο των αποφάσεων  κατά την άποψή μας θα υποβοηθούσε στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και δεν είχε κανένα κόστος ή καμία δυσκολία στην εφαρμογή της.

Μετά την αποστολή του σχολίου το σύστημα μας επιβεβαίωσε ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Για την ακρίβεια μας μίλησε στα Αγγλικά και μας είπε: "Your message was sent successfully - Thanks".

Μετά από δυο τρεις μέρες κάναμε έναν έλεγχο για να δούμε αν δημοσιεύτηκε και διαπιστώσαμε ότι δεν είχε δημοσιευτεί.
Το σύστημα έδινε την πληροφόρηση ότι το σχόλιο παραμένει σε εκκρεμότητα εν αναμονή της έγκρισής του από το Διαχειριστή της ιστοσελίδας.
Για την ακρίβεια και πάλι μας μίλησε στα Αγγλικά και μεταφέρω την ακριβή φράση.
«Υour comment is awaiting monderation ».

Μετά από μερικές μέρες ελέγξαμε και πάλι διαπιστώσαμε ότι δεν είχε δημοσιευτεί και εξακολουθούσε να δείχνει το ίδιο μήνυμα.

Μετά από αυτό υποθέσαμε ότι υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα όσον αφορά τη Διαχείριση των σχολίων (ίσως κάποια κακή ρύθμιση και μη ενημέρωση του Διαχειριστή για τα υποβαλλόμενα σχόλια ή απουσία του υπέυθυνου Διαχειριστή) και κάναμε το αυτονόητο και εκείνο που συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συμπληρώσαμε τη σχετική φόρμα Επικοινωνίας που έχει η ιστοσελίδα και αναφερθήκαμε στην περίπτωση.

Παρακολουθήσαμε το θέμα και είδαμε ότι τίποτε δεν άλλαξε.
Το σύστημα εξακολουθούσε να δείχει την ίδια πληροφόρηση.... δηλαδή ότι το σχόλιο παρέμενε σε εκκρεμότητα εν αναμονή της έγκρισής του από το Διαχειριστή.

Μετά από αυτό θεωρήσαμε σωστό και χρήσιμο να κάνουμε ενημέρωση του ίδιου του κ. Δημάρχου για να λάβει γνώση και να κάνει τα δέοντα.
Αυτό έγινε με την αποστολή Email στην προσωπική Email Διεύθυνση του κ. Δημάρχου και ταυτόχρονα για λόγους ασφάλειας και για να καλύψουμε απολύτως και το ενδεχόμενο της μη καλής λήψης του βάλαμε ως αποδέκτη και ένα δεύτερο Email, και αυτό ήταν το Email της Γραμματείας του Δήμου.

Παραθέτουμε το κείμενο αυτού του Email

-------


Καλημέρα,
Κύριε Δήμαρχε,
Ενεργώ σύμφωνα με τις οδηγίες σας, σύμφωνα με τις οποίες για θέματα του Δήμου ή για παρατηρήσεις σχετικές με την ιστοσελίδα, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) του Δήμου Γορτυνίας ή να συμπληρώσουμε  την  σχετική φόρμα επικοινωνίας.
Συμπλήρωσα τη φόρμα επικοινωνίας και έκανα την αποστολή προ 10ημέρου περίπου (για την ακρίβεια στις 24-9-2013) αλλά επειδή δεν έχω πάρει καμία απάντηση για το θέμα ξαναστέλνω το ίδιο μήνυμα και στο προσωπικό σας
Email, με κοινοποίηση σε μία ακόμη Διεύθυνση Email Υπηρεσίας  του Δήμου.

Δεν ζήτησα κάποια προσωπική εξυπηρέτηση κ. Δήμαρχε.
Σας  ενημερώνω για ένα θέμα που έχει σχέση με τη διαφάνεια και την ενημέρωση.
Υποθέτω ότι  ο Δήμος Γορτυνίας και εσείς προσωπικά επιθυμείτε να υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας, εύκολος και προσιτός, διαφορετικά δεν θα εμφανιζότανε στην ιστοσελίδα η δυνατότητα υποβολής σχολίων.
Παρακαλώ  εξετάστε το θέμα να με ενημερώσετε σχετικά.
Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς
Χρήστος  Δημητρόπουλος
3-10-2013
Email: xridim@in.gr 
-------------------
Κύριοι,
Στην ιστοσελίδα του Δήμου βλέπω ότι έχετε δώσει τη δυνατότητα να υποβάλλονται παρατηρήσεις και σχόλια κάτω από τα δημοσιευόμενα άρθρα.
Υπάρχει και η σχετική φόρμα την οποία πρέπει να συμπληρώσει ο χρήστης που θέλει να υποβάλλει κάποιο σχόλιο.
Σας  ενημερώνω ότι υπέβαλα ένα σχόλιο στις 11-9-2013 κάτω από το άρθρο με τίτλο «Το πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013 Δήμου Γορτυνίας»,  το οποίο δημοσιεύτηκε ως Δελτίο Τύπου στις 4-9-2013.
Μετά την αποστολή του σχολίου είδα τη φράση «
Your Comment is awaiting moderation».
Καλό θα ήταν η φράση αυτή να ήταν στα Ελληνικά.
Από τα λίγα Αγγλικά που ξέρω κατάλαβα ότι το άρθρο αυτό τελεί σε εκκρεμότητα για να ελεχθεί από τον αρμόδιο πριν τη δημοσίευσή του.
Μετά από δύο τρεις μέρες έκανα έναν έλεγχο για να δω αν δημοσιεύτηκε και είδα και πάλι την ίδια ένδειξη «
Your Comment is awaiting moderation».
 Κατάλαβα ότι εξακολουθεί  ακόμη να είναι σε εκκρεμότητα.
To Σχόλιό μου υποβλήθηκε στις 11-9-2013.
Έκανα έναν έλεγχο και σήμερα 24-9-2013 και πάλι βλέπω ότι δεν έχει δημοσιευτεί.
Και πάλι  εξακολουθεί να υπάρχει η ίδια φράση «
Your Comment is awaiting moderation».
Τόσο μεγάλη καθυστέρηση  για τον έλεγχο των σχολίων που υποβάλλονται νομίζω ότι είναι υπερβολική και οπωσδήποτε ασυνήθιστη στο
Web.

Παρακαλώ να ελέγξετε την περίπτωση και να με ενημερώσετε τι συμβαίνει...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς
Χρήστος Δημητρόπουλος
24-9-2013

------------

Πρός μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ούτε και αυτό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
Αφού πέρασαν αρκετές μέρες ακόμη μετά την αποστολή του Email διαπιστώσαμε ότι κάποιος φρόντισε να το διαγράψει.
'Ετσι δόθηκε η "αρμόζουσα" λύση και έγινε η οριστική τακτοποίηση του θέματος αυτού, προφανώς κατά την επιθυμία και κατόπιν εντολής του κ. Δημάρχου.

Μάλλον έκαναν κάποιο λάθος εκείνοι που έκαναν αυτή την ενέργεια.
Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αυτό το κείμενο, που αυτοί έκριναν μη δημοσιεύσιμο και διαγραπτέο κάποιος άλλος μπορεί να το δημοσιεύσει και να το θέσει υπό την βάσανον της κριτικής του ευρύτερου κοινού, το οποίο και θα κρίνει και θα βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα και για το περιεχόμενό του αλλά και για τη μέθοδο και τον τρόπο που διαχειρίζονται τα υποβαλλόμενα σχόλια στην ιστοσελίδα του Δήμου  Γορτυνίας.

Αυτά είναι τα στοιχεία.
Παρακαλέσαμε και κάποιο φίλο να υποβάλλει και αυτός κάποιο σχόλιο που να μην έχει μέσα καμία ενοχλητική ερώτηση αλλά μόνο καλά λόγια και συγχαρητήρια για τις πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες του Δήμου. Δεν δημοσιεύτηκε ούτε αυτό.

Μετά από αυτό καταλαβαίνουμε ότι η ιστοσελίδα του Δήμου δεν δημοσιεύει κανένα σχόλιο.
Προφανώς αυτό το κάνει για λόγους "δικαιοσύνης" και τήρησης ίσων αποστάσεων και για να μην φανεί ότι δημοσιεύει μόνο εκείνα τα σχόλια που είναι επαινετικά και κολακευτικά για τη δράση τους.

Καταλάβαμε ότι δεν θέλουν να υποβάλλονται καθόλου σχόλια, αφού δεν δημοσιεύουν τίποτε.
Φαίνεται ότι το μετάνοιωσαν που έδωσαν αυτή τη δυνατότητα στους χρήστες να υποβάλλουν σχόλια.
Αυτό μπορεί να πει κανείς ότι είναι δικαίωμά τους.
Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να παραπλανούν και να κοροϊδεύουν τους Γορτύνιους και όχι μόνο.
Η ιστοσελίδα εξακολουθεί να δείχνει μια ψευδή και παραπλανητική εικόνα.
Εξακολουθεί να δείχνει τη φόρμα υποβολής σχολίων.
Σχολίων που δεν υπάρχει κανένας λόγος να  υποβληθούν, αφού δεν πρόκειται να δημιοσιευτούν ποτέ.

Γιατί ενεργούν και φέρονται έτσι ?
Μάλλον θέλουν να δείξουν στους πολλούς, στην μεγάλη πλειοψηφία των επισκεπτών που δεν συνηθίζουν να κάνουν σχόλια. ότι ο Δήμος Γορτυνίας έχει μια ανοικτή και δημοκρατική σελίδα που δεν φοβάται την κριτική και τα τυχόν αρνητικά σχόλια.
Εκείνοι που δοκίμασαν και έκαναν σχόλια δεν την ξαναπαθαίνουν και ξέρουν ότι αυτό είναι ψέμα, μια σκέτη κοροϊδία που δεν θα ήταν λάθος αν την έλεγε και κανείς απάτη αφού γίνεται εν πλήρη συνειδήσει της αναληθείας του πράγματος μετά την ενημέρωση που τους έχουμε κάνει.
Εκτός από τον κ. Δήμαρχο που ήταν αποδέκτης της αλληλογραφίας μας ενημέρωση και γνώση για το πρόβλημα αυτό έχει και το μέλος του Δ.Σ κα Διαμαντοπούλου Μαρίνα, πρώην αντιδήμαρχος.

Δεν ξέρουν ή δεν καταλαβαίνουν ότι ισχύει αυτό που λέγεται....

Mπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό.

'Αγει δε προς φως την αλήθειαν χρόνος - Μένανδρος.

Μια είναι η σωστή λύση κατά τη δική μας άποψη.
Να καταργήσουν τη δυνατότητα υποβολής των σχολίων, αφού δεν θέλουν να έχουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας αυτή τη δυνατότητα. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να παραμείνει αυτή η δυνατότητα αλλά να διαχειριστούν σωστά και υπεύθυνα τα υποβαλλόμενα σχόλια, γιατί μέσω των σχολίων εκτός από την κριτική που μπορεί να ασκηθεί (δίκαιη ή άδικη) είναι πιθανόν να αλιευτούν ιδέες και να υποβληθούν και χρήσιμες προτάσεις.
Μια τέτοια πρόταση νομίζουμε ήταν και η δική μας, για την αναγραφή του ποσού στον τίτλο των αποφάσεων, αλλά δεν φαίνεται να έχει την ίδια γνώμη και ο κ. Δήμαρχος.
Η κατάργηση της δυνατότητας υποβολής σχολίων δεν απαιτεί παρά μια απλή ρύθμιση.
'Ενα κλικ χρειάζεται στο σχετικό εικονίδιο που σήμερα δείχνει ότι επιτρέπονται τα σχόλια στο αντίθετο που να δείχνει ότι δεν επιτρέπονται.
Αν δεν ξέρουν πως γίνεται αυτό μπορούμε και να τους βοηθήσουμε.

Αν με γελάσει κάποιος μία φορά η ντροπή δική του, αν με γελάσει δύο η ντροπή δική μου!






Share/Bookmark

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αρτοζήνος το μυθικό βουνό




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία