Διαδρομή προς το χωριό Σέρβου - Slideshow          ΧΔ

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

on 2 Σχόλια

Σέρβου - Παράνομη χωματερή στην περιοχή της Γαϊδουροκυλίστρας


Δορυφορική φωτογραφία Google Earth


Φωτογραφία που έχει ληφθεί από το γειτονικό χωριό Ψάρι Ηραίας

Για να δείτε την πλήρη  φωτογραφία της Google Earth  ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Οι φωτογραφίες αυτές λένε πολλά για την κουλτούρα και τον πολιτισμό του χωριού μας.
Δείχνουν καθαρά ότι η περιοχή της «Γαϊδουροκυλίστρας», που είναι μόλις «δυό βήματα» απόσταση από το χωριό, λειτουργεί ως παράνομη χωματερή.
Δεν θα ψάξουμε εμείς να βρούμε τους δράστες που πετάνε εκεί τα μπάζα, τα σκουπίδα και άλλα άχρηστα αντικείμενα.
Ούτε τον τρόπο έχουμε ούτε την αρμοδιότητα, αλλά κατά τη δική μας αντίληψη ευθύνη δεν έχουν μόνο οι δράστες αλλά και πολλοί άλλοι που ξέρουν το πρόβλημα αλλά δεν έκαναν τα αναγκαία για να αποτραπεί και να ελεχθεί αυτή η δυσάρεστη κατάσταση.
Την κύρια ευθύνη, κατά την δική μας άποψη, έχει ο Δήμος Γορτυνίας.

Θα κοινοποιήσουμε αυτή μας τη δημοσίευση στο Σύλλογο Σερβαίων για την ενημέρωσή του.
'Ενα θέμα που έχει σχέση με τον πολιτισμό και την  υποβάθμιση του περιβάλλοντος θα πρέπει να ενδιαφέρει και το Σύνδεσμο αλλά και όλους τους συμπατριώτες μας που έχουν οικολογικές ευαισθησίες και συμμετέχουν ενεργά στο Φυσιολατρικό  και Ορειβατικό 'Ομιλο της Γκούρας ως Διοίκηση ή σαν απλά μέλη.

Ανάγκη πάσα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από τους αρμοδίους όχι μόνο για να σταματήσει αυτή η βάρβαρη παρέμβαση και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά και να φροντίσουν να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον στην αρχική του μορφή.

Για την ενημέρωση των νεότερων πατριωτών αναφέρουμε ότι στη θέση που σήμερα βλέπουμε να  έχουν εναποτεθεί τα σκουπίδια - σίγουρα τα πιό πολλά από αυτά λόγω της κατωφέρειας του εδάφους με τις βροχές θα έχουν κυλίσει χαμηλότερα και θα βρίσκονται μέσα στα ρέματα -  υπήρχε μονοπάτι που πήγαινε σε κήπους, αμπέλια και βοσκότοπους που ήταν στις τοποθεσίες «Ρέπιζα» και του «Παππά το λιθάρι».

Με την εφαρμογή Google Street View μπορούμε να δούμε και την Πανοραμική της  Γαϊδουροκυλίστρας, όπως φαίνεται από το δρόμο.   ΚΛΙΚ ΕΔΩ 
'Οτι δεν βλέπουμε, ή δεν θέλουμε να δούμε εμείς, το βλέπει ο Δορυφόρος.
Για να δούμε το πρόβλημα θα πρέπει να πάμε στην άκρη και να κοιτάξουμε προς τα κάτω.




Share/Bookmark

2 σχόλια :

  1. Νομίζω το θέμα είναι σοβαρό . Παρακαλούνται τα μέλη και οι θεσμικοί παράγοντες του συνδέσμου μας και του χωριού μας να λάβουν θέση, διότι είναι ασχήμια και κίνδυνος πυρκαγιάς.Υπάρχει εκεί τουλάχιστον κρουνός πυρόσβεσης;Ή δεξαμενή νερού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γορτύνιε,
    Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν εκεί κρουνός πυρόσβεσης ή δεξαμενή νερού, αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε ότι αυτά υπάρχουν (και κακώς θα υπάρχουν - αν υπάρχουν - αφού έτσι ευλογείται και νομιμοποιείται αυτή η ασχήμια και δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι συνειδητά πλέον δεχόμαστε να υποβαθμίζεται το περιβάλλον) ποιός θα είναι εκείνος που θα είναι σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα να παρέμεβει αποτελεσματικά για την κατάσβεση αν ο μη γένοιτο συμβεί έναρξη της πυρκαϊάς?
    Ξέρουμε όλοι ότι ελάχιστοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού και μεγάλης ηλικίας...
    Αυτόματα συστήματα κατάσβεσης θα πρέπει να μπούν και από ότι ξέρω τέτοια συστήματα για να λειτουργούν αυτόματα στις παράνομες χωματερές δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρτοζήνος το μυθικό βουνό




Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επικοινωνία